EDUSKUNTAVAALIEHDOKAS

Mika Flöjt (44) on yhteiskuntatieteiden maisteri (kansainväliset suhteet ja politiikka), toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen varapuheenjohtaja sekä Oulun vaalipiirin varakansanedustaja.

Mika Flöjt on perehtynyt globaaleihin ympäristöongelmiin mm. osallistumalla YK:n ilmasto- ja kemikaalineuvotteluihin sekä eri kestävän kehityksen prosesseihin Pohjolassa ja YK:ssa.

Mika Flöjt on "Kysymyksiä Talvivaarasta - uraani ja lupaprosessit" -kirjan toinen kirjoittaja sekä Fennovoiman uraanivoimahankkeen pitkän linjan kriitikko. Flöjt on osallistunut kaivosasioissa paikallisten oikeuksien ja luonnon puolustamiseen Kainuussa, Raahessa, Kuusamossa ja Lapissa.

Flöjt kannattaa kaivoslain uudistamista sekä energiatuotannon hajautettamista hybridiuusiutuvien suuntaan.
Yhteiskuntamme tulee valmistautua voimistuvien globaalimuutoksien aikakauteen. Hajautettu maatalous- ja energiatuotanto, biokaasuliikenne, kiertotalous ja valikoiva metsätalous on Suomen huoltovarmuuden etu voimistuvan ilmastonmuutoksen aikakaudella.

Kaupunkien ja maaseudun vuorovaikutus, oikein painotettu koulutuksen kehittäminen, perustulo sekä pien- ja keskisuurien yrityksien verohelpotukset ovat tärkeitä Suomen kestävän menestyksen varmistamisessa. Sosiaali- ja koulutuspolitiikassa ihminen on on oltava keskiössä, lapsuudesta vanhuuteen.

Flöjt harrastaa retkeilyä ja jokikalastusta, puhtaiden vesien ja kauniiden erämaamaisemien vaalimista sekä maailmanpolitiikan seuraamista. Lähellä sydäntä on kestävän kalastuksen edistäminen aina Itämeren lohipolitiikasta padottujen vesistöjen vaelluskalojen palauttamiseen kalatielailla.

Mottona on toimia koko Suomen tasa-arvon, kestävän kehityksen ja luonnon vaalimisen puolesta. Kirjailija Reino Rinteen elämänsuojelu aatteen hengessä käyttäkäämme maapallon elinympäristöämme kohtuudella kestävillä tavoilla, jotta emme tuhoa tulevien sukupolvien mahdollisuutta nauttia puhtaista vesistä, metsistä ja luonnosta.

Olen käytettävissä kansanedustajaksi. Lupaan tehdä parhaani - ja vähän enemmän. Sinun ja meidän yhteisellä asialla paremman kestävämmän ja oikeudenmukaisemman Suomen puolesta.

Valitse Mika asiamieheksesi eduskuntaan!


Pallon Parhaaksi !

A personal Finnish web site of
Mika Flöjt © 2012
KUUSAMO – FINLAND
All rights reservedmailto:MIKA%20FL%C3%96JT%20%3Cmika.flojt@gmail.com%3E?subject=Postia%20web-masterille%20-%20WWW.MIKAFLOJT.FIshapeimage_4_link_0

PUHTAAN JA VIREÄN POHJOISEN PUOLESTA

Taustaltani olen elämänsuojelu vihreä ja puolustan Kuusamon kestävän kehityksen julistusta. Olen toiminut aktiivisesti yli 20 vuotta paikallisilla, kansallisilla ja kansainvälisillä kalastus-, ympäristö-, ilmasto- ja energiafoorumeilla. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Lapin yliopiston kansainvälisten suhteiden laitokselta. Toimin freelancertutkijana ja asiantuntijana sekä teen tieto-/väitöskirjaa. Opiskeluissani ja tutkimuksissani olen perehtynyt pohjoisten alueiden erityiskysymyksiin ja viime aikoina erityisesti resurssipolitiikaan mm. kaivos- ja energiakysymyksissä.

Kuusamolaisena pohjoisen ja arktisen alueen erityiskysymyksiin perehtyminen on tuntunut luontevalta valinnalta. Tietotaitoa on myös EU:n pohjoisesta ulottuvuudesta ja maakuntien aluekehitysrahoista. Ymmärrän hyvin pohjoisen Suomen arvon ihmisille sekä merkityksen kansakunnalle.  

Kuusamolainen olen ollut lapsuudesta saakka, vaikka olinkin vaihto-oppilaana Kanadassa, tutkijana Rovaniemellä ja reissannut pitkin maailmaa konferensseissa. Kasvoin Nissinvaaran kylällä, harrastin suunnistusta, kalastusta, hiihtoa ja laskettelua. Vedimme yhteisesti muiden nuorten kanssa myös erilaisia urheilukerhoja ja nuorisotoimintaa. Kuusamon Pallo-Karhuissa kiekkoilin B-junnuihin saakka ja Kuusamon Erä-Veikkojen hallituksessa olin nuorten edustajana. Kainuun rajan armeijapalveluksen jälkeen olin kesätöissä Pölkyllä, intterreilasin ja Berliinin muurimuseossa sain lopullisen kipinän lähteä opiskelemaan kansainvälisiä suhteita- ja politiikkaa Lapin yliopistoon.

Erästän, siis kerään luonnonantimia, marjoja ja kalastan. Mieliruokiani ovat poron- ja hirvenliha sekä erilaiset kalaruoat. Kitkajoki on opettanut minulle paljon ja kantanut eteenpäin. Kestävä kalavesien hoito -teema on johdattanut pitkälle kestävän kehityksen ajatteluun ja laajemmalti globaali- ja resurssitutkimuksiin sekä hallintajärjestelmiin.

Kuusamo on yksi hienoimmista maaseutu- ja eräpitäjistä koko maailmassa, – meille kuusamolaisille maailman hienoin. Kuusamolaiset ovat aina eläneet luonnosta ja sen antimista sekä Kuusamon puhtaaseen luontoon perustuvasta matkailun ja luonnontuotteiden imagosta. – Nyt uraanikultakaivos kysymyksen äärellä Kuusamon kestävän kehityksen julistus vuodelta 1993 on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tuon Kuusamon virallisen julistuksen vastaisena meidän tulee yhdessä torjua uraanikultakobolttikaivoshankkeet eri toimijoiden kanssa.

Olen puhtaan elinympäristön ja uusiutuvan energian puolesta,
en kannata uraanikultakobolttikaivoksia Kuusamoon enkä Talvivaara-Terrafame-Trafiguran uraanituotantoa. En myöskään kannata Kremlin Rosatomin Fennovoima-ydinvoimalahanketta Pyhäjoelle.

Vireä maaseutu sisältää ajatuksen siitä, että maaseutu voi olla kestävästi elinvoimainen niin ihmisen kuin luonnonkin näkökulmasta. Koillismaalla on mahdollisuuksia edistää lähi- ja luomuruuan tuotantoa, etätyötä, perinne- ja puurakentamista, omavaraistaloutta ja luonnonläheisiä elinkeinoja. Koillismaa antaa mahdollisuuden kokea päivittäin virkistystä, yhteisöllisyyttä ja ihmisenkokoista elämää. Nautitaan Koillismaasta, sen luonnonläheisestä elämästä ja jätetään perinnöksi turvallinen, vireä ja vihreä Koillismaa.Ota yhteyttä: Puh 040 578 8784 tai email mika.flojt@gmail.com