KUUSAMON VIHREIDEN OHJELMA

Avoimuutta päätöksentekoon, kaupunginvaltuuston kokoukset suorana internetiin

Koti- ja omaishoidon kuntalisä saatava Kuusamoon — tarvittaessa kuntaveroa nostamalla

Perhe- ja sosiaalipalvelut turvattava kaikille

Vihreää valoa luontaiselin-keinoille, ja lähi- ja luomuruualle, paikallista pöytään!

Vihreä talous luo työpaikkoja ja innovaatioita

Uusiutuvaa energiaa lisättävä

Lisää puurakentamista

Nuorille luotava uusia kohtaamispaikkoja ja ajanviettomahdollisuuksia

Seis! uraanikultakaivokselle ja holtittomalle varaus- ja valtaustoiminnalle

Kesä- ja luontomatkailu nousuun, vesistöt kunniaan!

Yksi vedenpuhdistamo, uusia vesistöjä pilaamatta

Vihreää valoa Kitkan ja Koutajoen vesistöjen maailmanperintöesitykselle

Kuntien tasavertaista yhteistyötä kehitettävä

Kierrätys- ja ongelmajätteiden keräys helpoksi

Perinnöksi vireä ja vihreä Kuusamo


Kunta on yhteinen kotimme – millaisen kunnan sinä haluat?


TUTUSTU Kuusamon vihreiden 'Vaaliohjelmaan 2012'

Pallon Parhaaksi !

A personal Finnish web site of
Mika Flöjt © 2012
KUUSAMO – FINLAND
All rights reservedmailto:MIKA%20FL%C3%96JT%20%3Cmika.flojt@gmail.com%3E?subject=Postia%20web-masterille%20-%20WWW.MIKAFLOJT.FIshapeimage_4_link_0

PUHTAAN JA VIREÄN KUUSAMON PUOLESTA

Taustaltani olen elämänsuojelu vihreä ja puolustan Kuusamon kestävän kehityksen julistusta. Olen toiminut aktiivisesti yli 20 vuotta paikallisilla, kansallisilla ja kansainvälisillä kalastus-, ympäristö-, ilmasto- ja energiafoorumeilla. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteiden maisteri Lapin yliopiston kansainvälisten suhteiden laitokselta. Toimin tutkijana ja teen väitöskirjaa. Opiskeluissani ja tutkimuksissani olen perehtynyt pohjoisten alueiden erityiskysymyksiin ja viime aikoina erityisesti resurssipolitiikaan mm. kaivos- ja energiakysymyksissä.

Kuusamolaisena pohjoisen ja arktisen alueen erityiskysymyksiin perehtyminen on tuntunut luontevalta valinnalta. Tietotaitoa on myös EU:n pohjoisesta ulottuvuudesta ja aluekehitysrahoista. Ymmärrän hyvin Kuusamon ja Lapin arvon kalotilla ja arktisella alueella.  

Kuusamolainen olen ollut lapsuudesta saakka, vaikka olinkin vaihto-oppilaana Kanadassa, tutkijana Rovaniemellä ja reissannut pitkin maailmaa konferensseissa. Kasvoin Nissinvaaran kylällä, harrastin suunnistusta, kalastusta, hiihtoa ja laskettelua. Vedimme yhteisesti muiden nuorten kanssa myös erilaisia urheilukerhoja ja nuorisotoimintaa. Kuusamon Pallo-Karhuissa kiekkoilin B-junnuihin saakka ja Kuusamon Erä-Veikkojen hallituksessa olin nuorten edustajana. Kainuun rajan armeijapalveluksen jälkeen olin kesätöissä Pölkyllä, intterreilasin ja Berliinin muurimuseossa sain lopullisen kipinän lähteä opiskelemaan kansainvälisiä suhteita- ja politiikkaa Lapin yliopistoon.

Erästän, siis kerään luonnonantimia, marjoja ja kalastan. Mieliruokiani ovat poron- ja hirvenliha sekä erilaiset kalaruoat. Kitkajoki on opettanut minulle paljon ja kantanut eteenpäin. Kestävä kalavesien hoito -teema on johdattanut pitkälle kestävän kehityksen ajatteluun ja laajemmalti globaali- ja resurssitutkimuksiin sekä hallintajärjestelmiin.

Olin eduskuntavaaleissa Lapin Vihreiden ehdokkaana ja sen jälkeen tavoittelin myös Vihreiden valtakunnallista puheenjohtajuutta. Kuopion puoluekokouksessa olin perustamassa Vihreisiin maaseutu- ja erävihreitä, jonka varapuheenjohtajana nykyisin toimin.

Olen puhtaan elinympäristön ja uusiutuvan energian puolesta,
en kannata uraanikultakaivoksiaen kannata uraanivoimaloita.

Kuusamo on yksi hienoimmista maaseutu- ja eräpitäjistä koko maailmassa, – meille kuusamolaisille maailman hienoin. Kuusamolaiset ovat aina eläneet luonnosta ja sen antimista sekä Kuusamon puhtaaseen luontoon perustuvasta matkailun ja luonnontuotteiden imagosta. – Nyt uraanikultakaivos kysymyksen äärellä Kuusamon kestävän kehityksen julistus vuodelta 1993 on ajankohtaisempi kuin koskaan. Tuon Kuusamon virallisen julistuksen vastaisena meidän tulee yhdessä torjua uraanikultakaivoshankkeet eri toimijoiden kanssa.

Vireä maaseutu sisältää ajatuksen siitä, että maaseutu voi olla kestävästi elinvoimainen niin ihmisen kuin luonnonkin näkökulmasta. Kuusamossa on mahdollisuuksia edistää lähi- ja luomuruuan tuotantoa, etätyötä, perinne- ja puurakentamista, omavaraistaloutta ja luonnonläheisiä elinkeinoja. Kuusamo antaa mahdollisuuden kokea päivittäin virkistystä, yhteisöllisyyttä ja ihmisenkokoista elämää. Nautitaan Kuusamosta, sen luonnonläheisestä elämästä ja jätetään perinnöksi turvallinen, vireä ja vihreä Kuusamo.

MIKA FLÖJT:  mika.flojt@gmail.com  +358 40 578 8784
Kuntavaaliehdokas (vihr.) ja
Suomen Maaseutu- ja erävihreiden varapuheenjohtajamailto:MIKA%20FL%C3%96JT%20%3Cmika.flojt@gmail.com%3E?subject=YHTEYDENOTTO%20KOTISIVULTAhttp://www.maaseutujaeravihreat.fi/105-2/yhdistyksen-tarkoitusshapeimage_7_link_0shapeimage_7_link_1